Mysteerihuoneet

MYSTEERIHUONE, PAKOHUONE, ESCAPE ROOM, PANIIKKIHUONE, PULMAHUONE…


Pakohuonepelaaminen on pitkälti salapoliisipeliä ryhmässä toimien!


Kokoa pienempi tai isompi ryhmä jännittävään yhteiseen toimintaan, jossa ollaan porukalla yhteisessä pinteessä lukittuna mystiseen tilaan, josta tulisi selviytyä ulos yhteisin ponnistuksin. Keskinäinen kommunikaatio, havaintojen ja ideoiden yhdistely ovat avaimet onnistumiseen – ja ennen kaikkea huolellisuus tehtävissä. Tehtävät eivät ole fyysistä pinnistelyä vaativia.


Alkuohjeistuksen jälkeen ryhmä suljetaan sovittuun tilaan, ja peliajan alkaessa ryhmä pyrkii ratkomaan piilotetut ja näkyvät arvoitukselliset tehtävät jotka tilasta löytyy, päästääkseen ulos peliajan puitteissa. Mikäli aika loppuu, niin avaamme oven ja käymme haluttaessa läpi tehtävät jotka jäivät suorittamatta. Olemme varmoja, että jokainen ryhmä pääsee omin neuvoin ulos tiloista – mutta onnistuuko peliajan puitteissa?


Vuodesta 2015 Action Factory on kehittänyt suuren valikoiman erityyppisiä pakohuonepelejä, joita nyt on peräti 12 erilaista, ja joihin voi suurimmillaan osallistua jopa 200 hlöä samaan aikaan samassa osoitteessa! Ryhmäkoot eri peleihin voivat olla kahden henkilön parivaljakosta, jopa 120 henkilöön saakka! Valikoimissamme on myös useita mysteeripelejä, joita voimme tulla tilauksesta järjestämään lähes minne vain eteläisessä Suomessa!


Koska me kuljemme omia polkujamme kehittäessämme pakopelejä, niin on hyvä tietää, että me emme anna pelin aikana vihjeitä/vinkkejä ryhmälle, vaan ryhmä pelaa omin neuvoin ja voimin! Jos onnistuu, niin riemu on rajaton, jos ei onnistu aivan kaiken ratkaisemisessa, niin on kuitenkin ilman ulkopuolisia apuja yritetty parhaansa. Jälkipelit ovat molemmissa tapauksissa taatut…


Kuunneltuamme asiakkaita herkällä korvalla, niin osa pakopeleistä voidaan järjestää ilman että ryhmää edes lukitaan mihinkään tilaan tai voidaan antaa mukaan ns ”vara-avain”. Pyrimme seuraavissakin kehitteillä olevissa pakopeleissämme keksimään aina vain uusia lähestymistapoja perusideaan, jotta ryhmille löytyisi aina uusia haasteita Action Factorystä.

YHTEENVETO PAKOPELEISTÄMME:

Pakohuoneet:
- Tri von Besserwisser + Sir Indiana Smith, 2x30 min, 2-12 hlöä, kaksi erillistä huonetta, helpohkoja
- Salainen Palvelu, 60 min, 4-10 hlöä, agenttiteemainen isompi huone, melko haastava
- Suuri Vankilapako, 60 min, 6-30 hlöä, jättimäinen pakopeli, ryhmä jaetaan kahteen yhteistyötä tekevään osaan, haastava
- Robottiauto, 60 min, 2-6 hlöä, pakopeli kuusipaikkaisessa tila-autossa, melko haastava
- Kahleissa, 60 min, 4-10 hlöä, ensin kahleista irti ja pakoon, erittäin haastava, omatoimivinkit käytössä
- Timpan After Party, 60 min, 2-6 hlöä, erikoinen Cluedo-logiikka, melko haastava
- McGyverin haastehuone, 30 min, 2-10 hlöä, vain yksi lukitaan huoneeseen, keskinäisen kommunikaation avulla muu ryhmä osallistuu peliin, haastava

 

Mysteeripelit (nämä mysteerit vaativat ulko vaatetuksen):
- Escape Battle, 60 min, 2-4 tiimin samanaikainen pakopeli, melko haastava
- MacGyverin todisteet, 60 min, 1-4 tiimin samanaikainen pakopeli, helpohko
- Spectren haaste, 60 min, 1-4 tiimin samanaikainen pakopeli, helpohko
- Karanteeni, 60 min, 1-20 tiimin samanaikainen pakopeli, haastava

Mainittakoon, että mikään pakopelimme ei ole suoranaisesti helppo, sillä onnistuessaan tehtävässä, ryhmän on hyvä tuntea kuuluvansa harvalukuisempaan parhaimmistoon.

 

Kannattaa tutustua etukäteen yleispätevään ohjeeseen mysteerihuoneistamme.

 

 • LAHJAKORTTI MYSTEERIHUONEISIIN

  1 arvostelu(a)

  Nyt saatavilla lahjakortti joka käy Actionfactoryn mysteerihuoneisiin.

  Lunasta lahjakortti haluamallasi summalla ja anna lahjaksi. Tämä on lahja joka varmasti muistetaan pääsi huoneesta sitten ulos ajoissa tai ei.

  Lue lisää...
 • INDIANA SMITH & TOHTORI VON BESSERWISSER

  4 arvostelu(a)

  Pakohuone

  Ensimmäiset Action Factoryssa auenneet kaksi mysteerihuonetta.
  Monialatieteen tohtori von Besserwisserin työhuone ja aarteenetsijä Sir Indiana Smithin salainen taukopaikka paljastuvat!

   

  Hinnat:
  2 hlöä, 35 euroa/hlö, 1,5 h, kaksi huonetta
  3 hlöä, 30 euroa/hlö, 1,5 h, kaksi huonetta
  4 hlöä, 25 euroa/hlö, 1,5, h, kaksi huonetta
  5-12 hlöä, 20 euroa/hlö, 1,5 h, kaksi huonetta
  Hinta sisältää arvonlisäveron.

  Lue lisää...
 • SALAINEN PALVELU

  1 arvostelu(a)

  Pakohuone

  Mysteerihuone jonka ratkaisuun tarvitaan koko ryhmän päättelykykyä. Kommunikointi ja tiimihenki on avainasemassa tehtävän suorittamisessa.
  Huoneen isomman koon takia suosittelemme vähintään neljän hengen ryhmää ratkomaan pulmaa.

  Hinnat:
  2-4 hlöä, yhteensä 100 euroa, 1,5, h
  5-10 hlöä, 20 euroa/hlö, 1,5 h
  Hinta sisältää arvonlisäveron.

  Lue lisää...
 • SUURI VANKILAPAKO

  1 arvostelu(a)

  Pakohuone

  Vaaralliset vangit ovat saanet vankilaan haltuunsa. Osaatteko paeta vankilasta huoltoverkostoa pitkin ennenkuin aika tulee umpeen.
  Suuri Vankilapako on uusin mysteerihuoneemme ja se on myös samalla suurin, sillä tilaa on jopa yli 400 m2.

  Aikaa päästä vankilasta ulos on 1 h ennenkuin jäätte kiinni ja tehtävä epäonnistuu.

   

  Hinnat:
  6-20 hlöä, 25 €/hlö euroa, 1,5, h
  Minimiveloitus kuuden hengen mukaan.

  Hinta sisältää arvonlisäveron.

  Lue lisää...
 • PAKOAUTO

  Pakohuone

  Pakoauto sopii kaikenlaisille ryhmille ja autoon mahtuu 2-6 hlöä. Maksimi suorituaika pakoautolle on noin 45 min, mutta aikaa kannataa varata silti reilu tunti, sillä ennen alkua käydään säännöt läpi ja jos ryhmä ei tehtävästä suoriudu, niin voidaan lopuksi käydä vielä ratkaisukin läpi.

  Pakoauto on tilava tila-auto, jossa voi siis vaikka halutessaan vaihtaa "matkustajien istumajärjestystä". Auton sisällä siis pystyy liikkumaan. Auton ikkunoista näkee ulos ja valaistus on aluksi hämärähkö, ei kuitenkaan pimeä. Lisää valoa on tottakai saatavilla auton varusteista. Ja tarkennuksena vielä, että auto ei siis oikeasti liiku :)


  Hinnat:
  2 hlöä, 35 euroa/hlö, 1,5 h, 
  3 hlöä, 30 euroa/hlö, 1,5 h, 
  4 hlöä, 25 euroa/hlö, 1,5, h, 
  5-6 hlöä, 20 euroa/hlö, 1,5 h, 
  Hinta sisältää arvonlisäveron.

  Lue lisää...
 • Kahleissa

  1 arvostelu(a)

  Pakohuone

  Ryhmä ohjataan ”vangittuina” ja toisiinsa kahlittuina erikoiseen huoneeseen odottamaan ”jatkotoimenpiteitä”, ja poistuessaan huoneesta vartija lukitsee oven perässään. Hälytysireeni alkaa ulvomaan ja ulkoa kuuluu muutakin hälinää ja pauketta– jotain on totisesti tapahtunut ja vartija on hävinnyt teillensä! Kohtalon tunti on alkanut, nyt tulisi päästä irti kahleista ja paeta huoneesta…

  Ei huolta, kahleet laitetaan ranteiden ympäri sen verran löysästi, että ne saa halutessaan irti itsekin, mutta se ei tietysti kuulu pelin luonteeseen. Osallistujia ei myöskään kahlita epämukavaan nippuun, vaan välimatkaa on toisiin aivan riittävästi.

   

  Huoneeseen voidaan ottaa maksimissaan kymmenen henkeä ja minimissään suositus on viisi hlöä. Neljälläkin henkilöllä huoneen voi suorittaa, mutta huone muuttuu silloin hiamn haastavammaksi.

   

  Hinnat:
  4 hlöä 25 €/hlö. 5-10 hlöä, 20 euroa/hlö, max 1,5 h, 
  Hinta sisältää arvonlisäveron.

  Lue lisää...
 • AFTER PARTY

  Pakohuone

  Tässä huoneessa tiimin yhteistyö korostuu, sillä huone vaatii hieman salapoliisin työtä ja keskustelu tiimin sisällä on kaiken A ja O. Lukkoja ei niinkään ole avattavana (toki niitäkin nyt muutama on), vaan enemmän huone vaatii johtolankojen etsimistä, vaihtoehtojen poissulkemista ja loogista ajattelua!

  Suosittelemme huonetta alkaen kolmen hengen ryhmille. Toki kokeneet huoneiden ratkojat voi tulla koittamaan kaksistaankin. Maksimissaan huoneeseen otetaan 6 hlöä.

  Suoritusaika mysteeriin on maksimissaan 60 min, mutta aikaa varataan silti 1,5 h sillä alussa on sääntöselostus ja lopussa jos ryhmä epäonnistuu ja ryhmän niin halutessa käydään ratkaisu läpi.

   

  Hinnat:
  2 hlöä, 35 euroa/hlö, 1,5 h, 
  3 hlöä, 30 euroa/hlö, 1,5 h, 
  4 hlöä, 25 euroa/hlö, 1,5, h, 
  5-6 hlöä, 20 euroa/hlö, 1,5 h, 
  Hinta sisältää arvonlisäveron.

  Lue lisää...
 • McGyverin haastehuone

  1 arvostelu(a)

  Pakohuone

  Tämä pakohuone soveltuu erinomaisesti polttariryhmille, joissa on yksi henkilö jota halutaan huomioida jollain tapaa. 

  Tähän huoneeseen astelee vain tämä yksi päähenkilö, mutta muillekkin ryhmän jäsenille on kyllä tekemistä, sillä ilman apujoukkoja päähenkilö ei pärjää huoneessa ja hänen ei ole mahdollista päästä sieltä ulos. Yhteistyötä siis vaaditaan. Tavalla tai toisella :)

  Varsinainen suoritusaika on 30 minuuttia jonka aikana siis päähenkilön on päästävä huoneesta ulos. Kaikkineen kannattaa kuitenkin varata aikaa noin tunti, sillä sääntöselostuksiin ja muihin valmisteluihin meneee hetki ja lopuksi tehtävän purku vie vielä oman aikansa. 

  Ryhmä kooksi suositellaan 2-10 hengen ryhmää. 

  Huoneeseen on mahdollista piillottaa sankarille jokin ryhmän mukanaan tuoma  pieni "lahja" tms.

  Hinnat:
  90 €/ryhmä, 1 h

  Lue lisää...
 • SPECTREN HAASTE

  Mysteeripeli

  60 min, 6-24 hlöä – Pelastakaa maailma!

  Sivilisaation vihollinen nro 1, Spectren liiga, on iskenyt! Rakennuksesta on löytynyt räjähdesalkku(ja) ja aikaa on vain 60 min saada rakennus vaarattomaksi. Kiero mieli on onneksi antanut vielä mahdollisuuden: pitää ratkaista sarja pulmallisia tehtäviä, ennenkuin pommi saadaan hiljaiseksi. Agenttiryhmät työskentelevät kuumeisesti ratkaistakseen Spectren julman leikin juonen! Mikä ryhmittymä toimii tehokkaimmin ja saa kunnian olla maailman etevin agenttiorganisaatio? Tiimitoimintaa, kommunikaatiota, ryhmän jäsenten vahvuuksia ja tietotaitoa hyväksikäyttäen on siis VIELÄ mahdollista pelastaa maailma! Kello tikittää, riittääkö aika…! Tehtävä voidaan suorittaa myös agenttiryhmien yhteistyönä, jolloin onnistumisen mahdollisuudet paranevat huomattavasti.


  YKSITYINEN PELI, ei ulkopuolisia pelaamassa samaan aikaan, tiimi = 2-6 hlöä
  Yksi tiimi 100 €/tiimi
  Kaksi tiimiä 90 €/tiimi
  Kolme tiimiä 80 €/tiimi
  Neljä tiimiä 70 €/tiimi


  AVOIN PELI, voi olla muitakin tiimejä pelaamassa samaan aikaan, enintään neljä tiimiä
  Yksi tiimi (2-6 hlöä) 80 €

  Lue lisää...
 • KARANTEENI

  Mysteeripeli

  60 min, 6-120 hlöä

  – Pelastakaa ihmiskunta! Jättimäinen, jopa 120 hlön peli!


  Maailmanlaajuinen virusepidemia on saavuttanut alueemme. Juurikehitetty vastalääke on kuitenkin visusti lukkojen takana superturvallisissa säilytyslaatikoissa, mutta lääkkeen kehittäjä on menehtynyt…Ensimmäisenä paikalle saapuvat ovat hätätilan vuoksi oikeutettuja avaamaan monimutkaisen koodiston lukitsemat laatikot – jos pystyvät! Kohtalon tunti on alkamassa, sillä tunnin sisällä tulisi vastalääke saada jakoon. Eli ensin turvalaatikostot auki, ja lopuksi oven lukko auki. Peli onnistuu myös yhteistyötä painottaen, jolloin ihmiskunnan pelastuminen on todennäköisempää…


  HUOM, yli 10 tiimin peleissä pystytämme lisäksi telttakatoksia aidatun ”karanteenialueen” sisään.


  YKSITYINEN PELI, ei muita pelaamassa samaan aikaan, enintään 20 tiimiä
  1-4 tiimiä (2-6 hlöä/tiimi) 100 €/tiimi
  Lisätiimit 5-10 80 €/tiimi, lisätiimit 11-20 70 €/tiimi


  AVOIN PELI, voi olla muitakin pelaamassa samaan aikaan, enintään 10 tiimiä
  Yksi tiimi (2-6 hlöä) 80 €

  Lue lisää...
 • MACGYVERIN TODISTEET

  Mysteeripeli

  – 60 min, 6-24 hlöä –

  Pelastakaa todisteet ja paetkaa!
  MacGyverin apujoukkona olette saaneet haltuunne maailmanlaajuisen rikollisjärjestön johtajan salkuissa olevat vedenpitävät todisteet organisaation toiminnasta. Salkkuja avatessa niissä kuitenkin kytkeytyy ajastin päälle, joka lopuksi laukaisee kemiallisen reaktion salkun sisällön hävittämiseksi. Tiimeillä on siis rajattu aika käytettävissä, jotta todistusaineisto saataisiin pelastettua. Tehtävän päätteeksi tulisi vielä päästä ulos rakennuksesta. Jopa neljä tiimiä kamppailee aikaa vastaan, sekä tietysti keskenäänkin, siitä mikä tiimi on etevin ja onnistuu pelastamaan aineiston ensimmäisenä. Tiimit voivat myös tehdä yhteistyötä, ja nostaa mahdollisuuksiaan suoriutua vaativasta tehtävästään.


  YKSITYINEN PELI, ei ulkopuolisia pelaamassa samaan aikaan, tiimi = 2-6 hlöä
  Yksi tiimi 100 €/tiimi
  Kaksi tiimiä 90 €/tiimi
  Kolme tiimiä 80 €/tiimi
  Neljä tiimiä 70 €/tiimi


  AVOIN PELI, voi olla muitakin tiimejä pelaamassa samaan aikaan, enintään neljä tiimiä
  Yksi tiimi (2-6 hlöä) 80 €

  Lue lisää...
 • ESCAPE BATTLE

  Mysteeripeli

  60 min, 4-24 hlöä – 2-4 tiimin pakopelikisa

  Kahdella-neljällä tiimillä on kullakin identtiset välineet/tavarat edessään omalla pöydällään. Tavoitteena on ratkaista kaikki pulmalliset tehtävät ja päästä pakoon rempallaan olevasta ulkorakennuksesta. Kun kaikki katiskat, rasiat ja pullot ym ovat avattuina, niin tiimi pääsee avaamaan viimeisen lukon ja vapaus koittaa. Roppakaupalla pähkäiltävää ja pään raapimista pientiimeille. Escape Battlea voi pelata myös tiimien välistä yhteistyötä tehden, joka nostaa mahdollisuuksia päästä ajoissa ulos.

   

  YKSITYINEN PELI, ei ulkopuolisia pelaamassa samaan aikaan,
  tiimi= 2-6 hlöä
  Kaksi tiimiä 90 €/tiimi
  Kolme tiimiä 80 €/tiimi
  Neljä tiimiä 70 €/tiimi


  AVOIN PELI, voi olla muitakin tiimejä pelaamassa samaan aikaan, enintään neljä tiimiä
  tiimi=2-6 hlöä
  Kaksi tiimiä  160 €
  Lisätiimit 80 €/tiimi

  Lue lisää...

12 tuote(tta)

/ sivu