Mysteerihuone ohjeet

 

Mysteerihuoneet

 

Tässä lueteltuna hieman yleisiä ohjeita joihin kannattaa tutustua etukäteen, jotta mysteerihuone kokemus olisi onnistunut.

1. Kaikki joukkueet eivät läpäise huoneita!
Niin se vain menee. Huoneissamme on toki erilaisia vaikeusasteita, ja eri huoneissa eri maksimisuoritusaika, mutta aina välillä asiakkaamme toteavat, että olemme olleet huoneen suunnittelussa piirun verran nokkelampia.

2. Huoneissa ei pidä käyttää fyysistä voimaa!
Selvähän on että huoneesta pääsee ulos, jos näyttäisi ovelle hieman voimakkaammin kenkää samaan tyyliin kuin amerikkalaisissa elokuvissa. Mutta lienee myös yhtä selvää että se ei ole pelin henki. Se ei ole pelin henki missään muussakaan asiassa huoneissa. Eli jos jokin on lukossa, niin sen saa auki varmasti jollain muulla tapaa kuin murtamalla. Jos jokin ei aukea/siirry normaalia voimaa käyttämällä, sen ei kuulukaan aueta/siirtyä.

3. Raskaita huonekaluja ei tarvitse alkaa siirtelemään!
Tämä liittyy läheisesti edelliseen kohtaan. Emme siis ole piilottaneet kirjahyllyn taakse mitään.

4. Turha sotkeminen ei ole suotavaa!
Tervettä uteliaisuutta huoneiden läpäiseminen tottakai vaatii. Eli huoneissa toki pitää ja saa tutkia paikkoja. Mutta toivottavaa on että koko kirjahyllyä ei ole tiputettu lattialle levälleen. Kultaisena sääntönä olkoon, että jos tutkimanne esine/asia ei mielestänne liity huoneen ratkaisuun, niin palauttakaa ne omille paikoilleen. Tämä helpottaa huomattavasti ryhmän omaa pelaamista, sekä ohjaajien työtä huoneita resetoidessa sseuraavia ryhmiä varten.

5. Huoneista ei saa viedä mitään mukanaan!
Ei tietenkään! Eihän se tulisi edes kenellekään mieleenkään! Tämä sääntö lähinnä sen takia, että ei tulisi laitettua huonetta suoritettaessakaan esim. löydettyä avainta omaan taskuun ja unohdeta sitä sinne. Eli kootkaa ja kerätkää kaikki mielestänne huoneen ratkaisuun liittyvät asiat/esineet johonkin yhteen ja samaan paikkaan (pöytä, tuoli, matto tms.) Tällöin ohjaajamme säästyy harmailta hiuksilta kun ei tarvitse paniikissa etsiä huoneen ratkaisuun liittyviä asioita sieltä täältä.

6. Osassa huoneista on kameravalvonta!
Emme kovin tarkkaan seuraile ryhmien suoritusta huoneissa, mutta välillä tarkistamme miten ryhmä edistyy ratkaisussa. Samalla näemme myös että huonetta on ratkaistu ns. "käsikirjoituksen" mukaan ja että mitään vilunkia ei pääse tapahtumaan. Emme ikinä nauhoita suorituksia.

7. Mitään ei tarvitse "rikkoa"!
Jos jonkin asian avaaminen tai tutkiminen vaatii jonkin asian rikkomista, repimistä, paloittelua tms. niin sitä ei varmastikkaan tarvitse tehdä. Ainakaan huoneen ratkaisu ei sitä vaadi.

8. Liian pieniin yksityiskohtiin ei kannata kiinnittää liikaa huomiota!
Huoneet on pyritty rakentamaan siten että niiden läpäisyyn ei vaadita fysiikan/kemian/historian/lääketieteen/liikunnan yliopistotutkintoa. Terve maalaisjärki on aina avuksi ja sillä pääsee jo pitkälle. Huoneissa on toki paljon rekvisiittaa, mutta ratkaisuihin emme ole sisällyttäneet asioita joista vain 1% maapallon ihmisistä selviytyisi.

9. Huoneissa ei ole mitään "pelottavaa"!
Monesti huoneiden aiheuttama jännitys syntyy asiakkaan omassa päässä ja monet ahtaanpaikan kammostakin kärsivät asiakkaat ovat voineet osallistua levollisin mielin näihin huoneaktiviteetteihin. Joissain huoneissa on toki "ansoja", mutta ne ovat täysin harmittomia eikä ei millään tapaa vaarallisia.

10. Muistakaa toimia ryhmänä!
Yksin tekemällä huoneita ei saa ratkaistua, vaan aina tarvitaan tiimityötä. On äärettömän tärkeää että kommunikoitte koko ryhmänä ja että koko ryhmä tietää mitä etsitään, mitä tarvitaan ja mitä on jo tutkittu. Aina ei riitä että kertoo löytämästään/keksimästään asiasta vain lähimmälle ryhmätoverille.
Aika huoneissa on aina rajallinen ja on turhaa tuhlata sitä siihen että jokainen ryhmän jäsen tutkii jokaisen paikan huoneesta.

Ps. Jos aika alkaa käymään vähiin, niin pysykää rauhallisina. Viimehetken päättömästä panikoinnista on harvoin hyötyä :)

Pps. Kaikista huoneista pääsee aina pois ilman ohjaajan apua. Ohjaajamme kertoo aina kyseisen huoneen ohjeistuksen "hätäpoistumiseen" ennen pelin alkua.

turvainfo