Toimintapisteet tapahtumiin ohjaajalla

MASH MACHINE
Mash Machine


Käsittämättömän hauska ja huippumoderni musiikkilaite, jolla kuka tahansa pystyy muutamassa sekunnissa loihtimaan menevän biisin kaikkien iloksi. Musiikkia voi miksailla non-stoppina, ja luomiseen voi osallistua vaikka neljä henkilöä kerrallaan. Musiikkipohjia on n 20 erilaista, joiden päälle ”soittajat” kehittävät omia äänimaailmoja laittamalla ja vaihtelemalla pieniä palikoita futuristisella valopöydällä. Kenelläkään ei tarvitse olla minkäänlaista soittotaitoa tai rytmitajua tehdäkseen uniikkia musiikkia MASH MACHINE:llä. Laitteella voidaan luoda musiikkia tapahtumaan liittämällä sen äänentoistoon, tai se voi toimia omana pisteenään, jossa innokkaat kokeilijat käyvät viihtymässä ja viihdyttämässä. Tarjolla myös langattomat kuulokkeet reilulle 10 hengelle, jolloin laitetta voi käyttää samassa tilassa, missä soi muu bilemusiikki!


Laite on brändättävissä, sillä sen ympäri on kiinnitetty valokalvo, johon voidaan painaa tilaajan logo tai muuta haluttua viestiä.


 


REAKTIOSEINÄ
Reaktoseinä


Supersuosittu jättimäinen ”Speden speli”, eli kaksimetrinen reaktio/nopeustesteri, josta sammutetaan valopainikkeita mahdollisimman nopeaan tahtiin. Peli on nopea, helppo omaksua, näyttävä, vie hyvin vähän lattiapintaa, sopii kutakuinkin kaikille, ja ylänäytöissä näkyy selkeästi sekä peliaika että pistemäärä. Erilaisia pelimuotoja on 20 kpl, joista suosituin on 60 sekunnin mittainen peli, jolloin uusi valopainike syttyy aina kun edellinen sammutetaan. Laitteessa on myös lasten pelimuotoja. Reaktioseinä on tullut tunnetuksi Formula 1-kuljettajien harjoittelulaitteena, ja virallinen maailmanennätys onkin peräti 122 p/60 sek, tekijänä Jenson Button. Lisää kilpailullisuutta saadaan kun on kaksi laitetta vierekkäin.


Laite on brändättävissä, jonka vuoksi se onkin hyvin suosittu erilaisten tapahtumien elävöittäjänä. Tällöin valopainikkeet ja näytöt näkyvät etupuolelle kiinnitetyn kuvitetun visuaalisen levyn rei´istä.


REAKTIOPÖYTÄ
Reaktiopöytä


Erittäin intensiivinen kahden pelaajan välinen reaktiotesteripeli, molemmat sammuttelevat valaistuvia valopainikkeita niin nopeasti kuin pystyvät, peliaika on 40 sekuntia. Tulokset jäävät näkyviin laitteeseen. Molemmille pelaajille syttyy ja sammuu valopainikkeita randomisti, ja niitä palaa samanaikaisesti useitakin.


Laite on brändättävissä, jolloin laitteen päälle asetetaan painettu levy, ja valopainikkeet ja pistenäytöt jäävät näkyviin levyn rei´istä. Myös jalkojen ympäri voi valmistaa brändäykseen sopivat visuaaliset levyt.


 


SUMOPAINI
SUMOPAINI


Legendaarinen painimittelö pulleat sumopuvut päällä. Sumopainijat ottavat mittaa tosistaan n 4 x 4 m tatamilla, yrittäen saada vastustajan mattoon tai astumaan tatamilta ulos. Settiin kuuluu kaksi pukua, kaksi kypärää, kaksi niskatukea, sekä kaksiosainen tatamimatto. Käytämme uudempia nopeasti puettavia sumopukuja, joissa ei ole kiristettäviä solkia selkäpuolella, niin toiminta on paljon sujuvampaa.


SUMMERIPELI
SUMMERIPELI


Käden vakaustesti, eli pystytkö ohjaamaan metallilenkin pitkin mutkittelevaa metallitankoa, ilman että metallit koskettavat toisiaan? Minuutti aikaa, kolme ”elämää”, jännittävä tihenevä tikitys loppua kohti…


EASY CURLING /ALPINE CURLING
EASY CURLING


Tarkkuus- ja taktiikkapeli vailla vertaa. Noin 10 m pitkä muovijäärata, jonka päässä alppicurlingin pesäalue snadikiekkoineen. Kevyitä ”kiviä” pyritään liu´uttamaan mahdollisimman lähelle snadikiekkoa, joka voi myös vaihtaa paikkaansa. Lopuksi snadia lähinnä olevista kivistä saa pisteitä. Kaksinpeli, tai kahden tiimin välinen peli.


 


PÖYTÄFUTIS
PÖYTÄFUTIS


Kaikkien aikojen klassikkopelejä, jalkapallopeli, jossa pyöritettävät pelaajat tangoissa kiinni. Yksinkertaisen nerokas, ja aina niin mukaansatempaava peli. Onnistuu kaksinpelinä ja nelinpelinä, ja on myös pelattu kahdeksalla pelaajalla, jolloin jokaisella on ollut yksi tanko käytössä…


 


ITÄMAINEN KIVIKÄVELY
ITÄMAINEN KIVIKÄVELY


Pienistä ”mukulakivimatoista” koottu itämainen kivikävelypolku, jota pitkin kävellessä lähtee taatusti veri kiertämään.


 


FUN GOLF
FUN GOLF


Huippuhauska tarrapallofgolfpeli, joka sopii kaikille, erittäin hyvin myös ei-golffareille. Pallot ovat tennispallon näköisiä tarranauhapalloja, mailoissa on suuret lavat osuman helpottamiseksi, maalitaulut ovat pyöreitä tikkataulun näköisiä isoja tauluja, joihin pallot osuessaan jäävät kiinni. Peliä voi myös pelata väyläpelinä, jolloin reikien sijaan on lieriömalliset ja lipuilla varustetut maalit tähtäimessä. Maksimipituus lyönnille on n 30-35 m. Käytössä sekä kallistetulla lavalla varustetut mailat, että putterit, molempia kahta eri pituutta ja sekä right-, että leftmailoina.


WC RACING
WC RACING


Kuuluisa erikoisuutemme, vessanpytty-racing, on ilahduttava yhdistelmä kilvan-ajoa ja huumoria. Tuskin kukaan voi nauramatta katsella tai ajaa vessanpyttyajoa. Kypärä päähän ja kurvailemaan helppokäyttöisillä ajolaitteilla. Rata rakennetaan liikennekartioista. Nyt käytössä myös lapsille sopiva versio, jonka huippunopeus on turvallinen 5 km/h, ja sopii erinomaisesti esim kauppakeskustapahtumiin ja vastaaviin yleisötilaisuuksiin.


LASER TRAP
LASER TRAP


Erinomainen kevytversio oikeasta savikiekkoammunnasta. Viisi henkilöä voi samaan aikaan ampua aidoilla (mutta lasertoimisilla) haulikoilla kohti lentävää kiekkoa. Osumista saadut pisteet ilmestyvät langattomasti suurelle tulostaululle, jonka kaiuttimista myös laukaisuäänet kuuluvat. Voidaan järjestää kiekkoammunnan moniottelu, sillä järjestelmään on ohjelmoitu neljä erilaista pelimuotoa, eli pisteytykset menevät eri tavoin eri pelimuodoissa. LASER TRAP toimii siis yksinäisenä rastipisteenä max 15 hlön ryhmälle noin tunnin ajan, tai se voi olla osana isompaa kokonaisuutta.


LASER TRAP on siis ympäristöystävällinen ja turvallinen tapa kokeilla isommallakin ryhmällä savikiekkoammuntaa. Ase ei potkaise ollenkaan, aseesta ei lennä mitään, tähtäysennakkoa ei oteta (helpottaa muita kuin oikeata kiekkoammuntaa harrastavia), kiekot kerätään aina talteen ammunnan päätteeksi.


LASER TRAP INDOOR


Viisi ampujaa seisovat laserhaulikot käsissään vierekkäin. Kun elektroniseen maalitauluun syttyy valo, kaikki yrittävät osua siihen ennen muita, nopein nappaa pisteet. Välittömästi osuman jälkeen syttyy uusi maalitaulu, jonka jälkeen taas uusi jne. Kyseessä siis ammunnan reaktiopeli, nopein vie aina pisteet. Pisteet ilmestyvät automaattisesti suurelle tulostaululle. Ammuntaa onnistuu sisätiloissa.


LASER TRAP TURNING TARGETS


Viisi ampujaa seisovat rinnakkain, ja kun viisi mekaanista maalitaulua kääntyy esiin, kaikki yrittävät osua omaansa nopeammin kuin muut omiinsa, nopein nappaa pisteet. Ammuntaa jatketaan kierros kierrokselta samaan tapaan. Pisteet ilmestyvät automaattisesti suurelle tulostaululle. Ammunta onnistuu niin sisällä kuin ulkonakin.


LASERSHOOTING GALLERY
LASERSHOOTING GALLERY


Kaksi-kuusi ampujaa ampuvat futuristisen näköisillä laserpistooleilla kohti valistuvia elektronisia maalitauluja, joita aktivoituu randomisti, eri määriä ja eri nopeuksin. Pisteitä kertyy osumista, ja ilmestyvät langattomasti tietokoneen ruudulle. Erittäin nopeatempoinen ja helposti omaksuttava räiskintäpeli.


LASERSHOOTING JUMPING CANS


Laserpistoolilla ammutaan osumia pieniin juomatölkin tapaisiin maalitauluihin, jotka ponnahtavat ilmaan ja kaatuvat osumasta. Yksi ampuja kerrallaan, kolme tölkkiä, manuaalinen ajanotto.


LASERSHOOTING COLOURED TARGETS
LASERSHOOTING COLOURED TARGETS


Laserpistoolilla ammutaan osumia väriä vaihtaviin bokseihin. Osuma siniseen tai vihreään valoon, tuottaa aina plus-pisteen, ja osuma punaiseen tai keltaiseen valoon, tuottaa miinuspisteen. Valovärit vaihtuvat random-tahtiin, joten tarkkana saa olla… Manuaalinen ajanotto, automaattinen pistelasku. Joko yksi ampuu yhtä tai kahta maalitaulua, tai kaksi voi ampua kumpikin omaa maalitauluansa.


LASER SCREEN SHOOTING
LASER SCREEN SHOOTING


Laseraseilla (pistooli, kivääri, haulikko, jousipyssy) ammutaan valkokankaalla ilmestyviin virtuaalisiin maalitauluihin, automaattinen pisteytys ja ajanotto. Pelivaihtoehtoja on noin 40 erilaista, lukuisia erilaisia pistoolipelejä, savikiekkoammuntaa monessa eri muodossa, pienriistametsästystä, ja erikoisuutena laserjousipyssyammuntaa! Yksi kerrallaan ampumassa.


JOUSIAMMUNTA
JOUSIAMMUNTA


Yksi tai kaksi jousiammuntarataa, viisi nuolta ja jousipyssy. Jousiammunnan viehätys piilee siinä, että ammuttava nuoli on näkyvä, eli se näkyy lennon ajan, mutta ennen kaikkea jää näkyviin maalitauluunkin. On aina helpompi kohdistaa seuraava laukaus, kun näkee tarkalleen mihin edellinen osui. Jousiammunnan kohdalla on muistettava, että kyseessä on aidosti vaarallinen laji, jonka vuoksi ohjaaja on koko ajan vieressä.


STAR WARS RACE
STAR WARS RACE


Nopeuskilpailu radio-ohjattavien Star Wars-hahmojen välillä, ehtiikö Yoda, vai Darth Vader, vai onko sittenkin symppis R2D2 ensimmäisenä maalissa?


WII-PELIT
WII-PELIT


Suuri kokoelma alkuperäisiä langattomilla kauko-ohjaimilla ja Wii Fit-tasapainolaudalla toimivia Wii-pelejä. Valikoimissa niin autopelejä, mäkihyppyä, pallonpukkausta, tanssipeliä, pujottelua kuin monia. monia muitakin


RETROPELIT
RETROPELIT


Valikoima aikansa klassikkoja, ja kaiken kukkuraksi niitä voi halutessa pelata vanhoilla kuvaputkitelkkareilla. Onnistuu kyllä screenilläkin, tai LCD-näytöillä. Miltä kuullostaisi PacMan, Tetris, Space Invaders, Bricks tai monet muut legendaariset videopelit?


PUTTING CHALLENGE
PUTTING CHALLENGE


Mainio puttauspeli, noin 2,5 m pitkä rata, joka itseasiassa sisältää peräti 72 erilaista rataa! Rata nimittäin muuttaa kallistuksiaan ja monttujaan ja kumpareitaan automaattisesti… Myös automaattinen pistelaskenta 1-4 pelaajalle. Tässä puttauspelissä lyödään aina yksi lyönti, joka pisteytyy sen mukaan miten onnistuu, reikään mennessä 1 p, lähelle tullessaan 2 p, tömähtäen kovaa takaseinään 3 p, ja liian ujo lyönti aiheuttaa kommentin ”One shot penalty!”


KÄSILYPSY
KÄSILYPSY


Hauska lypsykisa kahden suorittajan välillä. Kumpi onnistuu lypsämään enemmän vettä keinoutareilla? Voidaan järjestää myös tiimien välisenä viestikisana. Lypsäminen on tekniikkalaji, jossa voimalla ei pärjätä!


RENKAANVAIHTORULETTI
RENKAANVAIHTORULETTI


Kaksi renkaanvaihtajaa irrottaa akkutoimisilla pulttipistoleilla ensin rallirenkaan kehikosta, asettaa toisen tilalle, ja kiinnittää pultit akkupistoolilla. Manuaalinen ajanotto. Voidaan järjestää myös tiimien välisenä viestikisana.


NEPPIS RACING
NEPPIS RACING


Moderni Formula 1-neppisrata, joka tulisi kiertää mahdollisimman vähin neppauksin. Klassikkoautoina aidot 70-luvun malliset neppis-autot. Ensin ”aika-ajot”, jotta selviää neppausjärjestys, sen jälkeen alkaakin tiukka kisa. Kellit ja puoli-kellit mukana säännöissä.


COLIN MCRAE 2 - RACING
COLIN MCRAE 2 - RACING


Rallikisat jopa kuudella ajokilla samalla radalla samaan aikaan – Colin McRae-kisat parhaimmillaan! Mahdollista ajaa niin Mini Coopereilla, brutaaleilla Peugeot 205:lla ja Lancia Delta Integralella, tai vaikkapa ihan WRC-autoilla. Hauskaa yhtä kaikki, armotonta kiilailua ja väistelyä, kun kuusi ajokkia samalla radalla…


RACING DUEL
RACING DUEL


Rallia, rata-autoilua, formula-kisaa tai vaikkapa mikroautoilua, kaksi kuskia vastakkain samalla lähtöviivalla… Kumpi ensin maalissa? Kuva heijastetaan screenille, toisella yläkuva, ja toisella alakuva. Tiukkaa kurvailua loppuun asti…


DANCE MACHINE
DANCE MACHINE


Kahdella pro-tason tanssialustalla pelataan musiikkipohjaista askelluspeliä, mitä paremmin osut jalalla oikealle suuntanuolelle tahdilleen, sen paremmat pisteet saat. Erittäin hauska pelirasti, jota on myös hauska seurata sivusta. Musiikkipeli heijastetaan screenille tai voidaan liittää TV-ruutuun. Kaksinpeli.


Mahdollista teemoittaa peli siten, että valitaan jokin CD (Kyllä – CD!), jonka kappaleista laitteemme loihtii tanssipeliaskeleet. Voi siis olla mikä tahansa kappale, tai kappaleet, kunhan on tehdasvalmisteisella musiikki-CD:llä.


JÄTTILEGOT
JÄTTILEGOT


Kehittävää ja luovaa tekemistä tapahtumaan. Parisen sataa virallista LEGO-palikkaa, tosin jättikokoisina, eli peruspalikka on noin tiiliskiven kokoinen… Neljää eri väriä iloisessa sekamelskassa.


VEITSEN HEITTO
VEITSEN HEITTO


Tarkkuusheittoa aidoilla heittoveitsillä kohti puista maalitauluseinää. Viisi veistä per hlö.


 


 


KEVYEMPIÄ PIHAKISATYYPPISIÄ LAJEJA, JOISTA MONI ONNISTUU MYÖS SISÄLLÄ:


 


Fun Golf

– mainio jokahenkilön tarrapallogolfpeli – sopii mainiosti ei-golffareillekin! Suuret tarranauhapallot, suurilapaiset mailat ja suuret pyöreät tarranauhamaalitaulut


 


Skeittikävely

– koordinaatiota vaativa tasapainoilulaji, jossa vaaputaan skeittilaudan tapaisella laitteella tietty rata läpi, laudassa ei ole pyöriä, vaan isot nivelletyt tassut päissä


 


Mega Speed Stacks

– sähäkkä rakentelupeli, jossa rakennetaan ämpäreistä pyramidi ja puretaan se takaisin ämpäritorniksi, mutta jättinyrkkeilyhanskat käsissä, yksi tai kaksi settiä, onnistuu mainiosti myös viestikisana


 


Megatetris

– manuaalinen tetristyyppinen peli, jossa pudotellaan erimuotoisia palikoita pleksilevyjen väliin, kunnes jommankumman pelaajan tai tiimin palikka jää yläreunan yläpuolella


 


Angry Birds

– tarkkuusammuntaa jättiritsalla, auta vihaisia lintuja pudottamaan ilkkuvia possuja palikkatornien päältä


 


Frisbee Targets

– tarkkuusheittoa frisbee golf-kiekoilla siirrettäviin frisbee golf-koreihin


 


Amazontikka

– Speden speleistä tuttu tarkkuuslaji, jossa singotaan teleskooppivavan päässä oleva terävä tikankärki kohti maalitaulua


 


Sirkuspyörät

– yksi tai kaksi kaksipyöräistä yksipyöräistä, selvennys: yksipyöräinen johon on kiinnitetty lyhyt pyörän runko, jossa etupyörä ja ohjaustanko. Pyöräillessä sekä ohjaustanko että satula kääntyilevät vasemmalle ja oikealle – ei helppoa, mutta hauskaa kun oppii. Kypäräpakko…


 


Härän rengastus

– heilauta ketjun päässä oleva metallilenkki kohti härän päässä olevaa koukkua, jatka kunnes onnistut – todennäköistä on että n 25-50 yritystä tarvitaan ennen kuin onnistuu!


 


Seinäpallo

– palloa ohjataan kahdella narulla pitkin kaltevaa seinää, väistellen pisteytettyjä reikiä matkan varrella, mahdollista vuokrata useampikin laite


 


 


Tikaspallo

– heitetään narulla toisissaan kiinni olevia palloja kohti pisteytettyjä rimoja, mahdollista vuokrata kaksi laitetta


 


Tasapainolaudat

– tasapainoillaan kuperapohjaisten pelilautojen päällä ohjaten palloa labyrintissä maaliin, pakettiin kuuluu kaksi laitetta, mutta mahdollista on vuokrata useampikin laite


 


Ketjun heitto

– heitetään velttoja ketjun pätkiä kohti kallistettua levyä, jossa pisteytettyjä reikiä


 


Tiimihiihto

– legendaarinen lankkusuksihiihto, viisi henkilöä yrittää marssia pitkillä suksilla kohti maalia, pakettiin kuuluu kaksi suksiparia, mahdollista vuokrata useammatkin


 


Mölkky

- kaksi settiä mölkkypalikoita, suomalainen klassikkopihapeli, tarkkuus- ja taktiikkapeli, ja meillä kaiken lisäksi erikoissääntö, joka tuo peliin lisää mielenkiintoa… Mahdollista vuokrata useampikin setti


 


Petankki

– ranskalainen puistopeli heittokuulilla, kaksi settiä, mahdollista vuokrata useampikin setti


 


 


Hevosenkengän heitto

– tarkkuusheittoa metallisilla hevosenkengillä metallitappiin, vaihtoehtoisesti sisätiloissa kumisilla hevosenkengillä muoviseen tappiin, mahdollista vuokrata useampikin setti


 


Kuningastikka

– tarkkuusheittoa 30-senttisillä jättitikoilla, mahdollista vuokrata useampikin setti


 


Kubb

– viikinkien tarkkuuspeli puupalikoilla, mahdollista vuokrata useampikin setti


 


Rimapallorata

– pitkä laite kahden pelaajan kannattelemana, ja tarkoitus on vierittää palloa sitä pitkin edestakaisin, niin että se kiertää kulman ympäri päässä


 


 


Pulmapelejä

– erilaisia isompikokoisia pulmapähkinöitä ratkottaviksi, mm jättipirunnyrkki, 8x8, kuutio, pyramidi jne, vuokraukseen kuuluu kaksi kpl valittua pulmapeliä, mahdollista vuokrata useampiakin pulmapelejä


 


Kallistelurata

– kahden tai useamman henkilön ilmassa kannattelema mutkainen rata, jota kallistelemalla tulisi liikuttaa palloa rataa pitkin, rata on pisteytetty eri kohdista, jolloin voidaan suorituskin pisteyttää, tai sitten suorituksesta voi ottaa vain aikaa.


 


 


Huojuvatorni

– metrin korkuisesta puupalikkatornista poistetaan vuorotellen palikoita, jotka asetetaan ylimpään kerrokseen, eli torni kasvaa korkeutta ja samalla ”haurastuu”. Se pelaaja tai tiimi kenen vuorolla torni kaatuu, häviää myös pelin


 


Polkaisukatapultti

– pienellä polkaistavalla keinulaudalla lauotaan hernepusseja tai muita ”ammuksia” kohti maaliympyrää maassa, mahdollista vuokrata useampikin setti


 


Saappaanheitto

– tarkkuusheittoa aidoilla Nokialaisilla, ihan pienten lasten saappaista aina isojen miesten saappaisiin, mahdollista vuokrata useampikin setti


 


Köydenveto

– voima-, mutta myös tekniikkalaji, kumpi tiimi vetää toisen sovitulle merkillä – tai ojaan!


 


Renkaanheitto

– perinteinen tarkkuusheittopeli, renkaat tulisi saada pisteytettyjen keppien ympäri, vuokraukseen kuuluu kaksi settiä, mahdollista vuokrata useampikin setti


 


Pussipommitus

– jenkkien suosima peli, jossa heitetään hernepusseja vastapuolen levylle, jossa yksi reikä, kaksi pelaajaa tai tiimiä vastakkain, mahdollista vuokrata useampikin setti


 


Mökkitikka/Darts

– tavallista supisuomalaista tikanheittoa tai brittiläistä pubitikkaa, mukana tikkataulun tausta, jonka voi laittaa keskelle nurmikkoa, mahdollista vuokrata kaksi settiä


 


Lassotus

– heitä lassolenkki harjoitusmaalin ympärille


 


 


 

Kuvaus

Yksityiskohdat

TILAA TOIMINTAPISTE ELÄVÖITTÄMÄÄN TAPAHTUMAA, JUHLIA TAI MESSUOSASTOA.

Meiltä niin rastipistevälineet kuljetuksineen kuin vetäjätkin, kaikki tarvittava avaimet käteen-periaatteella. Tapahtumaan voi tilata useampiakin rastipisteitä, jolloin laskemme tarjouksen koko paketista. Valikoimissamme lähes 250 omaa aktiviteettia, niin pienempiä kuin isompiakin lajeja, ja kaikki siirrettävissä lähestulkoon mihin juhlatilaan tahansa.

Monia aktiviteettejamme voi pikkuisen muuntaa eri teemoihin sopiviksi.

 

 

Lisätiedot

Lisätiedot

Ikä Aikuiset
Fyysisyys Liikkumista, mutta ei raskasta, Rentoa kisailua, Rentouttavaa, Syke nousee
Kesto 1-2h, n. 30min, yli 2h
Aktiviteetti tapahtuu Sisällä muualla kuin Actionfactoryssa

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava palvelu: Toimintapisteet tapahtumiin ohjaajalla

Miten arvioisit tämän palvelun? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Hauskuus
Hinta

Varaus

Voit tehdä tapahtumavarauksen koskien tätä ja muita aktiviteetteja täyttämällä lomake.

Tapahtuman tiedot

  • Pyydämme täyttämään viestikenttään tapahtumapäivän varavaihtoehdot mahdollisuuden mukaan.

  • tuntia

Viesti

Yhteystiedot

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni käsittelyn ja käytön tietosuojaehtojen mukaisesti.
Huomioithan että lomakkeen lähettäminen ei tarkoita varauksen vahvistamista. Olemme sinuun yhteydessä varauksen vahvistamiseksi.

* Vaaditut tiedot